Home > Pomagam > Izabela Kmiotek

Izabela Kmiotek

2-letnia Iza zmagała się z białaczką limfoblastyczną. Na terapię dla dziewczynki trzeba było uzbierać ponad milion złotych. Moc internetu jest niezwykła – wymagana kwota została osiągnięta, lecz niestety dziewczynka pomimo próby uratowania jej życia, zmarła w Wielka Sobotę o godz. 21.00 .

z Rzeszowa ma dopiero 10-miesięcy i już musi walczyć z ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Obecnie jest  pacjentką rzeszowskiej Kliniki Onkohematologii Dziecięcej.

U Izabeli,   gdy miała cztery  miesiące rozpoznano niemowlęcą ostrą białaczkę limfoblastyczną z mutacją genu MLL. Dziewczynka obecnie przybywa w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie  przechodzi ciężki proces leczenia (chemioterapię, sterydoterapię i antybiotykoterapię). Ze względu na wiek oraz mutację genu leczenie jest bardzo trudne. Pojawiają się kolejne problemy związane ze  zdrowiem dziewczynki.

Pomimo choroby Izunia jest radosnym, pogodnym i często uśmiechającym się dzieckiem. Gaworzy i z zainteresowaniem obserwuje wszystko, co dookoła niej się dzieje. Pierwszy raz usiadła w łóżeczku szpitalnym, a na szpitalnym  korytarzu w towarzystwie kroplówek i chemii pewnie będzie stawiać swoje pierwsze kroki. W domu czeka na nią starszy braciszek.

Rodzina potrzebuje środków finansowych na dalsze leczenie.

Rodzice Izabeli są wdzięczni za każdą wpłatę i dziękują każdemu, kto pomaga im walczyć o życie ukochanej córeczki.