Home > Akcje > Ponad 1000 osób obdarowanych przez Caritas Diecezji Rzeszowskiej z okazji św. Mikołaja

Caritas Diecezji Rzeszowskiej od lat organizowała duże spotkanie ze św. Mikołajem dla dzieci i osób niepełnosprawnych, w czasie którego wszyscy otrzymywali prezenty. Mimo że z powodu pandemii nie ma możliwości zorganizowania takiego spotkania, to jednak rzeszowska Caritas zatroszczyła się o obdarowanie prezentami potrzebujących.

Łącznie zostało przekazane ponad 1000 paczek, które trafiły do dzieci z ubogich rodzin, do dzieci z niepełną sprawnością, a także do dzieci z Ośrodka Rehabilitacyjno-Edukacyjnego w Rzeszowie. Ponadto, prezenty otrzymały również dzieci z rodzin, które w czerwcu ucierpiały z powodu powodzi. Zawartość paczki z prezentem przynosi radość przede wszystkim dzieciom, ale w każdej z nich znajdują się również artykuły stanowiące wsparcie dla pozostałych członków rodziny. Tegoroczną nowością jest także obdarowanie 120 seniorów, którzy zostali poszkodowani w czerwcowej powodzi.