Home > Bez kategorii > 26 listopada – zbiórka do puszek na remont Ośrodka Caritas w Myczkowcach

W Niedzielę Chrystusa Króla Wszechświata (26 listopada) w parafiach Diecezji Rzeszowskiej będzie prowadzona zbiórka do puszek na trwający już remont Ośrodka Caritas w Myczkowcach.

Ośrodek w Myczkowcach od 29 lat służy ludziom w trudnej sytuacji. Ponad 44 tysiące dzieci z ubogich rodzin skorzystało tam z wypoczynku podczas wakacji i ferii; organizowane są tam spotkania dla rodzin potrzebujących wsparcia; pobyty młodzieży; turnusy rehabilitacyjne dla chorych; turnusy wytchnieniowe dla osób z niepełnosprawnością i ich rodzin; wsparcie dla seniorów; szkolenia dla wolontariuszy… Chcemy nadal w ten sposób służyć ludziom. Niestety, intensywna eksploatacja oraz upływ czasu sprawiły, że Ośrodek potrzebuje pilnego remontu bazy służącej na pobyt i nocleg. Część środków na rozpoczęty już remont udało się pozyskać ze źródeł zewnętrznych, ale potrzebujemy jeszcze pozostałą część. Serdecznie prosimy o hojne wsparcie tego dzieła dla dzieci, chorych i osób z niepełnosprawnością.

Można również przekazać darowiznę na ten cel, dokonując wpłaty na konto Caritas Diecezji Rzeszowskiej: 96 1020 4391 0000 6902 0002 2616 – z dopiskiem „Myczkowce”.

Wszystkim Darczyńcom – składamy serdeczne „Bóg zapłać”!